Les aportacions de la immigració

Del 13/02/2019 al 13/02/2019
Com cada segon dimecres de mes, Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta fa un acte de sensibilització i denúncia a la plaça de Sants. En aquesta ocasió centrat en les aportacions de la immigració.

Què ens aporta la immigració?

Exemples de fortalesa davant les dificultats, de superar pors, fent visible l'invisible, xarxes de convivència entre diferents cultures, creació de cooperatives de treball… aquestes són algunes lliçons que ens aporten els següents testimonis:

Fatou Sihera
- 32 anys - Sierra Leona. Viu a Salt

Estudis d’hostaleria a Girona on viu amb els seus fills. Després que moltes portes se li tanquessin pel color de la seva pell, va decidir obrir una cafeteria i poc a poc convertir-lo en el seu somni, un restaurant.
“Emigrar és molt dur, no sabràs mai fins que et toqui. Hem de pensar en la part positiva de l'emigració, hem de fer xarxes per conviure sense por a la diferència.”

Kahoula Boumaza - 20 anys - Marroc viu a l'Empordà des dels 3 anys

Estudiant a Girona, té un perfil a Instagram on defensa la llibertat de les dones musulmanes a estudiar, treballar i vestir lliurement, amb milers de comparticions a nivell internacional.
“Em cobreixo el cap però no el cervell, el hijab és part de la meva identitat.”
“Si jo em sento lliure cobrint-me el cap qui són aquestes persones per dir-me que no ho soc?”

Meriem Jerraf – Marroc - viu al barri de la Ribera de Montcada i Reixac

Encapçala un grup de dones marroquines i gitanes, que han aconseguit obrir les instal•lacions de la piscina municipal els divendres al matí per tal que puguin fer natació vestides amb el banyador musulmà.
"Somos iguales que el resto de mujeres y nuestro objetivo es dar a conocer la actividad para que todas las musulmanas de España tengan la posibilidad de nadar."

Ndeye Fatou Mbaye, presidenta de DIOMCOOP -cooperativa de venda i comerç – Barcelona

Diomcoop és una cooperativa de venda, comerç i serveis creada el 2017 para cobrir les necessitats d’inclusió social, laboral i relacional, de persones que fan activitats de venda ambulant no autoritzada.
“Queremos definirnos como sujetos activos de esta sociedad, con derechos y deberes, salir de la situación de invisibilidad en la que nos encontrábamos y dejar de ser perseguidos.”

Quan? Dimecres 13 de febrer, 19.30 h
On? Plaça de Sants

AGENDA

Gener - 2019
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 31123456
 78910111213
 14151617181920
 21222324252627
 28293031123

Propers esdeveniments

    Introdueix els esdeveniments de la teva entitat