Sants, Hostafrancs i la Bordeta Acullen fa un comunicat a favor de l’acollida, la convivència i la cohesió

20/05/2019
Posicionament de la plataforma Sants, Hostafrancs i la Bordeta Acullen en relació amb la conventració que ha convocat la Coordonadora d'Assocacions de Veïns i comerciants de la Marina.

NO ANEM A CONCENTRACIONS CONTRA MENORS ESTRANGERS

NO ELS FEM RESPONSABLES DE LA INSEGURETAT

NO ATIEM VEÏNS I VEÏNES CONTRA MENORS QUE LA LLEI EUROPEA, ESPANYOLA I CATALANA OBLIGA A PROTEGIR

Aquesta és la posició de la plataforma Sants, Hostafrancs i la Bordeta Acullen, que reuneix 31 entitats dels nostres barris.

La recordem en ocasió de la concentració que ha convocat per dilluns 20 de maig la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de La Marina en la qual diuen literalment “a part dels MENAS que ja tenim ens volen portar més a la Zona Franca. Si et quedes al sofà després no et queixis de la inseguretat al nostre barri”.

Al plenari de la nostra plataforma del passat 4 d’abril vam acordar:
“No participarem ni donarem suport a cap mobilització que, directa o indirectament, relacioni col·lectius de persones immigrades amb problemes de seguretat o incivisme, perquè és una deformació de la realitat que serveix per atiar la xenofòbia i el racisme. Cal recordar que fins i tot quan una o més persones han participat en una agressió o una activitat incívica la responsabilitat és sempre individual i mai del conjunt del col·lectiu al qual pertanyen.

Creiem que la seguretat no es pot resoldre només des d'una lògica policial, sinó que cal relacionar-la amb la satisfacció de les necessitats socials bàsiques, la lluita contra les desigualtats, el racisme, el patriarcat, l’especulació... i l'exigència als poders públics d'un tracte digne vers la ciutadania.”

En lloc de concentracions perilloses, que poden derivar en xenofòbia oberta com ha passat a Rubí i a altres llocs, cal apostar pel diàleg, l’exigència a les administracions i les reivindicacions unitàries i inclusives.

Demanem a la DGAIA i al Districte que convoquin urgentment una reunió informativa a la Marina, tal com demanen moltes persones del barri, per tal d’explicar exactament la situació i els projectes d’acollida que hi ha al barri i al Districte. SHB Acullen demana estar present a la reunió i s’ofereix a mobilitzar les seves entitats per tal d’ajudar a posar en marxa una acollida digna als menors estrangers.

Sants, Hostafrancs i la Bordeta Acullen
17 de maig de 2019
shb.acullen@gmail.com

AGENDA

Febrer - 2020
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 272829303112
 3456789
 10111213141516
 17181920212223
 2425262728291

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat