Dones migrades treballadores: cara i creu

Del 05/03/2020 al 05/03/2020

Com cada segon dimecres de mes, Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta fa un acte de sensibilització i denúncia a la plaça de Sants, en aquesta ocasió centrat en les dones migrades treballadores. La cita serà el proper dimecres 11 de març.

Ser dona, migrada i sense papers és una situació de risc i desemparament al límit de la pobresa i de l’exclusió social, segons Amnistia Internacional

Des d’una perspectiva més propera, ser dona i migrada és sinònim, quasi obligat, de dona lluitadora en vies d'alliberament. Aquesta és la visió i el projecte de petites organitzacions i associacions de dones migrades que han decidit empoderar-se.

Aquest és el cas de col·lectius com “Mujeres migrantes Diversas”, “Mujeres Pa’lante”, “Associació de Dones Subsaharianes”, l’espai per gent gran i migrada “La Caracola”, el recentment constituït “Sindicato de cuidadoras sin papeles”, els “Espais de Dones” als districtes i barris i un llarg etcètera.

Són col·lectius independents i autogestionats amb un plantejament transformador de la seva situació i amb incidència en la societat. Aporten eines i recursos de formació i autoorganització i s’han constituït ens petites cooperatives i grups de treball d'autoocupació amb unes condicions dignes i humanes.

Aquestes associacions tenen en comú el desenvolupament personal i professional de les dones en igualtat de condicions i, al mateix temps, la lluita per la defensa dels drets humans i els valors feministes.

Malgrat aquests exemples positius, encara hi ha moltes dones migrades, oblidades i ignorades: treballadores d’hostaleria, cuidadores de gent gran, contractades de forma irregular per empreses o particulars, sense assegurances i amb salaris minsos i, en alguns casos, arribant a l’assetjament sexual.

Denunciem totes les situacions de desigualtat i vulneració de drets per una banda i, per l’altra, encoratgem totes les dones que opten per la lluita i l’empoderament com a eines d’alliberament personal i com a transformació social.

Quan? Dimecres 11 de març, 19.30 h
On? Plaça de Sants

AGENDA

Setembre - 2020
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 31123456
 78910111213
 14151617181920
 21222324252627
 2829301234

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat