Ja tenim aquí la Festa Major d’Hostafrancs!

Publicat: 2017-09-21 00:00:00
Del 29 de setembre al 8 d’octubre, Hostafrancs es vesteix de festa major i ofereix a la ciutadania un munt d’activitats!

La Festa Major d’Hostafrancs tanca el cicle festiu de les festes majors dels nostres barris. És una festa marcada pel civisme, la convivència, la cultura i la tradició, tot i que també hi trobareu activitats més innovadores i festives. Enguany es commemoren els 160 anys del trasllat de la imatge de l'Àngel Custodi a l'església del carrer de Vilardell, un esdeveniment que va fer que el 1879 es comencés a celebrar aquesta festa major al barri, sempre al voltant del Sant Àngel Custodi.

La Festa Major d’Hostafrancs és un dels esdeveniments culturals i socials més importants del barri i el moment de l’any en què totes les entitats, veïns i veïnes es retroben per gaudir de les activitats que han preparat més de 20 entitats que treballen durant tot l’any perquè Hostafrancs durant més de deu dies bategui a ritme de festa!

Destaquem algunes de les activitats programades:

Pregó de la Festa Major a càrrec de M. Mercedes Tatjer i Mir, catedràtica de didàctica de les ciències socials a la UB.

El Ball de Rams va ser recuperat el 1994 per l’Esbart Ciutat Comtal i actualment és un dels actes més arrelats de la Festa Major d’Hostafrancs. El proper assaig serà el 4 d’octubre a les 21 h al local de l’Esbart.

No us perdeu la Fira de la Magrana, l'ofrena floral i la tradicional benedicció de les magranes en honor al patró. Diumenge 1 d’octubre al c. Vilardell.

Música a peu de carrer amb Abdominable Gallina Nauseabunda, Cleanstring i D-Rumba.

XII Fira Medieval a Creu Coberta
Els dies 7 i 8 d’octubre, Creu Coberta fa una viatge en el temps i es planta a l’Edat Mitjana. Artesans, demostracions d’oficis, animacions de carrer, tallers, espectacles...

TastAlBarri El 6 d’octubre a les 19.30 h, recorregut gastronòmic pel barri i cercavila amb el grup DesCentrats. Compra el teu tiquet! Sortida del c. Vilardell.

Debat al Districte: “Festa Major vs Festa Major Alternativa, models i experiències a Sants-Montjuïc” Debat organitzat per Sants3Ràdio i la FAECH, amb la participació de representants de les festes de Sants, la Marina i Hostafrancs. Dimarts 3 d'octubre a la seu del Districte.

Concurs fotogràfic a Instagram Fotografia la Festa Major i comparteix la teva imatge a Instagram amb l’etiqueta #FMHostafrancs17 i podràs guanyar una experiència gastronòmica.

XIII Trobada de Cant Coral amb la participació de la Coral Sant Jordi i l’Orfeó Atlàntida. El dissabte 30 de setembre a les 19 h a la Parròquia del Sant Àngel Custodi.

Concerts de música El 6 d’octubre a les 22 h al carrer Vilardell, XI Festival de Música Jove amb els grups del barri de l’Escola Joan Pelegrí. I el 7 d’octubre mou l’esquelet amb els DJ’s de Sants3Ràdio i el gran concert de l’Orquestra Di-Versiones.

Rutapp Hostafrancs El 14 d’octubre arriba una nova edició del Rutapp, una proposta que a través de les xarxes socials et permetrà conèixer el barri d’Hostafrancs d’una manera divertida, fent esport i guanyant premis si superes les proves que es plantegen al llarg del recorregut.

Consulteu aquí tota la programació!