La Troca obre les seves portes!

Publicat: 2018-01-09 00:00:00
La Troca obre les seves portes el 9 de gener per explicar la seva oferta formativa a la Lleitat Santsenca i el 15 de gener comencen les primeres classes al mateix emplaçament, on a més a més, comptarà amb diverses aules i un punt d’informació i orientació formativa.

La Troca aplega un grup de persones ben diverses que, des de l’octubre de 2015, treballen per fer realitat un projecte educatiu innovador: posar en marxa una Escola Comunitària de Formació Permanent al barri de Sants.

El projecte, engegat per un grup de veïns i veïnes de Sants amb llarga trajectòria en l’àmbit de la formació permanent, vol donar resposta a les necessitats formatives de persones joves i adultes, per aprendre a desenvolupar-se de forma autònoma i crítica en tots els àmbits de la vida.
Després d'un any de treball de diagnosi i entrevistes amb els diferents agents socioeducatius del territori i d'un procés participatiu, l’escola comença a funcionar amb una oferta formativa que inclou:

  • Castellà

  • Alfabetització i neolectura

  • Alfabetització digital

  • Competències prelaborals

  • Activitats formatives de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (a partir de les propostes que es vagin rebent)

  • Economia domèstica

  • Coneixement de l'entorn

  • Drets laborals

  • Xerrades sobre temes d'actualitat, salut, consum, política, etc.

  • Activitats lúdiques: rutes, sortides, cinefòrum...


La Troca també disposarà d'una Aula Oberta amb ordinadors de programari lliure on, a més de fer formacions en aquest àmbit, s’hi podrà accedir lliurement i les persones que ho necessitin podran rebre suport.

Totes les formacions seran gratuïtes i les persones interessades poden inscriure’s del 9 a l’11 de gener de 10 a 13 i de 16.30 a 19 hores. L’escola funcionarà amb matrícula viva, així que si algú no pot venir aquesta setmana, pot venir la següent (en els mateixos horaris, de dilluns a dijous).

L’escola té l’objectiu d’aconseguir una estructura comunitària oberta, flexible, accessible a tothom i adaptada a les necessitats i a les circumstàncies de la vida adulta. Partint de la idea que totes les persones saben coses i que totes n'han d'aprendre al llarg de la seva vida, la Troca vol ser un servei educatiu públic i municipal, de gestió comunitària, amb una oferta formativa que pot anar variant per adaptar-se als interessos, necessitats i demandes de les persones que s’apropin al projecte.

Per a més informació consulta aquí.

ENLLAÇOS I DOCUMENTS RELACIONATS

AGENDA

Maig - 2019
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 293012345
 6789101112
 13141516171819
 20212223242526
 272829303112

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat