Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

14 d'abril del 2023 · Número 141

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Guardonada la Taula intercultural als Premis Sants-Montjuïc

Aquest projecte, iniciat al 2009, ha estat guardonat amb el premi especial “a la promoció de la interculturalitat” dels XXXI Premis Sants-Montjuïc!

La Taula intercultural és un espai de participació i coordinació de les entitats que treballa des de i per a la interculturalitat amb la finalitat de vetllar per la universalitat dels drets, la cohesió social i la convivència. Així, entitats de persones de diferents orígens, es troben i, entre altres coses, defineixen, i desenvolupen projectes compartits que tirem endavant a favor d’aquesta interculturalitat.

El punt de partida arrenca el 2009, quan vam constatar que el territori era cada vegada més divers i que calia reforçar i impulsar la interculturalitat, partint de la necessitat d’igualtat, de reconeixement de la diversitat, d’interacció positiva, de participació diversa i de sentiment de pertinença.

En aquests 13 anys, la Taula intercultural ha engegat moltes activitats i projectes: hem creat cicles de conferències, desenes d’espectacles d’expressions del món, 5 edicions d’un projecte de cuina, taules rodones, cinefòrums, exposicions, tallers als centres educatius, programes radiofònics, hem fomentat el català, la diversitat lingüística i el plurilingüisme, hem potenciat els projectes de les pròpies entitats de la Taula, hem creat un projecte d’assessorament psicològic, hem fet derivacions d’acollida i d’estrangeria, hem reivindicat al carrer i a les institucions, etc.

La Taula ha creat relació, coneixement i treball conjunt a la mateixa Taula, als barris, al Districte, a la ciutat i més enllà. El Secretariat ha anat incorporant la mirada intercultural als diferents projectes (Aprenem Compartint, projecte Cotxeres-Casinet...). També ho han anat fent les festes majors dels nostres barris, que s’han nodrit de la mirada, les relacions amb entitats diverses, les propostes de la Taula i les entitats que en formen part.

La Taula ha contribuït a visibilitzar entitats de persones migrades i racialitzades. Ha sensibilitzat i treballat amb veïns i veïnes, centres educatius, professionals i institucions. Ha reivindicat conjuntament drets i lluites compartides.
Hem treballat molt intensament al territori i també hem treballat amb altres entitats de ciutat pel dret a vot, pel tancament dels CIEs; contra els rumors racistes als barris, hem contribuït a la creació de la Xarxa bcn antirumors i hi hem participat molt activament 10 anys, hem impulsat i treballat en xarxes com la Plataforma per una Sanitat Universal a Catalunya, Stop Mare Mortum, Càrnies en Lluita...

Aquest és un petit gran reconeixement a la feina ben feta de cadascuna de les persones i entitats que en formen part i a la tasca que hem fet en xarxa. Però sobretot és un reconeixement a totes les persones migrades, refugiades i racialitzades que lluiten cada dia per els seus drets, els nostres. I per totes les persones que han deixat morir al Mediterrani.

Secretariat

L'esport a debat

La taula d'esports del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que aplega 15 entitats i clubs esportius del territori i més de 3.000 esportistes en actiu, organitza una taula rodona amb l'objectiu de posar l'esport a debat. Serà un bon moment …

Llegir més

Arriben les primeres propostes als reconeixements Valors Secretariat

El proper 28 d'abril finalitzarà el termini per presentar propostes a la 1a edició dels reconeixements Valors Secretariat, adreçats a persones destacades del teixit associatiu del territori proposades des del mateix teixit associatiu. Empleneu aquí el formulari! …

Llegir més

Activitats

Sants per la llengua 2023

Sants per la llengua aplega un munt d'activitats encapçalades pel teixit associatiu dels nostres barris amb motiu de Sant Jordi. Què hi trobareu? Presentacions de llibres, signatures, xerrades, conferències, tallers, recitals poètics, parades de llibres, …

Llegir més

Nou trimestre de tallers a Cotxeres-Casinet

Inscripcions obertes als tallers dels centres cívics! Us esperen més de 300 tallers, amb novetats com art en paper, pintura sobre roba, tast de vins naturals... Inici dels cursos a partir de l'11 d'abril.

Llegir més

Deixa't sorprendre pel BCN Districte Cultural!

El teatre del Casinet d'Hostafrancs acull els espectacles del BCN Districte Cultural, el cicle que apropa a la ciutadania muntatges de qualitat. Consulteu la programació d'abril!

Llegir més

Campus Olímpia 2023

Torna el Campus Olímpia al #territoriATLES, per a infants nascuts del 2011 al 2016! Pàdel, activitats poliesportives, piscina… Inscripcions telemàtiques a partir del 17 d’abril!

Llegir més

Projectes

S'obre la convocatòria dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Aquest certamen literari en llengua catalana està organitzat per la Societat Coral la Floresta, la Federació de la Festa Major de Sants, la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, la Federació de Comissions de Festes de la Festa Major de la …

Llegir més

Inscripcions obertes a la Caminada Sants-Montserrat!

La Caminada Sants Montserrat t'espera! Seran 65 km per camins de muntanya, amb sortida el dia 6 de maig a les 17 h de la plaça de Sants! Aquesta mítica ruta puntua en el Circuit català de caminades de resistència: -Desnivell: 2.200 m de pujada i 1.600 m de …

Llegir més

Ecopoètiques, un club de lectura instantani

Un dilluns de cada mes, de març a juny, us esperem a Ecopoètiques, una trobada a la Lleialtat Santsenca per llegir i comentar textos molt breus sobre temes com el decreixement, l'ecofeminisme i l'autogestió. El cicle està comissariat per l’Adrià Rodríguez.

Llegir més

Encara no tens el llibre dels 40 anys del Secretariat?

El passat mes de maig es va presentar el llibre "La força de la cooperació. Quaranta anys del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta". Si la vostra entitat encara no l'ha adquirit, ara ho teniu molt fàcil: aprofiteu el descompte del 30 % per la …

Llegir més

Agenda

01/04/2023 al 30/04/2023

Agenda del Col·lectiu d'Artistes de Sants - abril 2023

14/04/2023 al 16/04/2023

Festa Major Musical de la Coral Sant Medir

03/05/2023

Reunió Firentitats: muntatge i desmuntatge

Valors Secretariat

#8Malcarrer

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.