Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

20 d'octubre del 2017 · Número 76

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2017 homenatjarà Lola Anglada

Els actes del dia 21 d'octubre a la plaça de Sants es concentraran al matí, i després de la manifestació es reprendran les activitats a l'auditori de Cotxeres amb els diables i els concerts.

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta se celebrarà el dissabte 21 d’octubre a la plaça de Sants i tindrà com a protagonista la figura de Lola Anglada, il·lustradora i narradora de contes infantils. Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, el Correllengua d'enguany recordarà no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

Aquesta nova edició del Correllengua manté totalment vigents els objectius de l’activitat: el foment de la llengua i cultura catalanes en una jornada transversal, oberta, participativa i popular. La reivindicació i la festa també hi són presents, i és que dissabte 21 d’octubre la plaça de Sants acollirà un munt d’activitats per a tots els gustos i edats: diables, tabalers, mostra d’entitats, puntaires, gegants, activitats infantils, poesia, cant coral, castellers, xocolatada, dinar...

Excepcionalment, s'han concentrat totes les activitats al matí per la coincidència amb la manifestació que reclamarà la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Per tant, després del dinar popular marxarem conjuntament cap a la manifestació, i un cop acabada, tornarem cap a les Cotxeres de Sants per continuar amb la petada dels diables i els concerts.

Entre les activitats programades d’enguany destaquem la mostra d’entitats, el dinar popular a càrrec del restaurant Terra d’Escudella, que prepararà un menú especial que podreu degustar a la plaça de Sants a les 14.30 h (cal tiquet). A les 12.15 h serà el moment del Manifest del Correllengua 2017, que llegirà Sants3Ràdio, i seguidament el parlament, que anirà a càrrec de Núria Feliu, cantactriu santsenca.

A les 20.15 h al passatge Fructuós Gelabert, tornarà l'activitat amb el correfoc de la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet. A la nit arriba la música a partir de les 21.30 h amb el 3r concurs de rap i hip-hop en català i el concert d’Icarians. El punt i final a la festa el posarà Catfolkin, amb el seu folk rock en català. Aquests dos concerts se celebraran a l’Auditori de les Cotxeres de Sants, una de les novetats d’aquest any.

La comissió organitzadora del Correllengua està formada per prop de vint entitats del territori i es coordina a través del Secretariat d’Entitats.

El divendres 20 d’octubre es farà l’Acte de presentació del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2017 a la Botiga Abacus d’Hostafrancs a les 19.30 h del vespre, amb el lliurament dels premis de la 9a Edició del Concurs de Cartells del Correllengua, que en aquesta edició ha guanyat en la categoria d’adults Marta López-Fernández, i Júlia Yuste i Mariona Redondo de 10 anys en la categoria infantil. L’acte es clourà amb l’actuació del cor Jove de la Coral Sant Medir i el recital poeticomusical dedicat a Lola Anglada, a càrrec de Jaume Calatayud i Vicenç Monera.

I a més a més...

Una altra de les novetats d’aquest any són els actes d’homenatge a Lola Anglada que es realitzaran a la Lleialtat Santsenca el diumenge 29 d’octubre: amb exposició, música i projecció d’un documental.

ACTIVITATS

Un procés participatiu per a un projecte de formació innovador!

LaTroca és un grup de gent diversa que treballa per fer realitat un projecte educatiu innovador: posar en marxa una Escola Comunitària de Formació Permanent als barris de Sants. Es tractaria d'una escola comunitària oberta, flexible, accessible a tothom i …

Llegir més

L'exposició "Ordint el Carnaval", al vostre abast!

Voleu acollir l'exposició "Ordint el Carnaval"? Només cal que ho sol·liciteu! Aquesta exposició, centrada en el Carnaval de Sants, té com a objectiu posar en valor aquesta festa cohesiva, divertida i burlesca que lliga i presenta tradicions diverses.

Llegir més

Nous espectacles infantils al Casinet!

“La botigueta” obrirà el proper diumenge 29 d’octubre a les 12 h la temporada d’espectacles infantils al Casinet d’Hostafrancs, una bona proposta per als matins de diumenge amb els més menuts de casa. Preu de l'entrada: 2,40 € Consulta la programació! …

Llegir més

Cros Popular de Sants, inscripcions obertes!

La 39a edició del Cros Popular de Sants ja té data: el 29 d'octubre! Ja us podeu inscriure en línia, consulteu el recorregut i altres informacions aquí.

Llegir més

PROJECTES

M’ajudes a aprendre?

Tens una tarda lliure de dilluns a divendres de 16 a 18 h? Busquem persones voluntàries que ajudin infants de primària a l’hora de fer deures i estudiar: estudiants, persones vinculades a l’educació, persones jubilades i gent amb ganes d’ensenyar i d’aprendre. …

Llegir més

Últims dies d’inscripcions al 10è Concurs d’Art Jove

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet impulsen l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini per a la presentació d'obres és el 30 d’octubre de 2017.

Llegir més

Desmuntem rumors i estereotips!

Aprofiteu aquest recurs! El Catàleg d’activitats antirumors té com a objectiu oferir activitats de sensibilització i educació ciutadana per desmuntar rumors, prejudicis i estereotips.

Llegir més

Finançament alternatiu: taules rodones

Més enllà del finançament tradicional, hi ha altres vies alternatives! Aquesta iniciativa presenta solucions de finançament de forma pràctica i realista.

Llegir més

AGENDA

28/09/2017 al 31/10/2017

Grup d'Opinió Àmfora activitats octubre 2017

01/10/2017 al 31/10/2017

Agenda de l'Aula Oberta de la Bordeta - octubre 2017

10/10/2017 al 29/10/2017

Diana Pardo “Força”

01/10/2017 al 31/10/2017

Agenda del Col·lectiu d’Artistes de Sants - octubre 2017

21/10/2017

Mostra de Comerç de la Tardor del Carrer de Sants!

22/10/2017

17a Trobada de cant coral a la Casa Gran

02/11/2017

Reunió de la Xarxa educativa de persones refugiades

27/10/2017

Llanterna màgica: Les mans sobre la ciutat

07/11/2017

Taller de l’AFO Sants: Il·luminar amb llanterna

Valors Secretariat

Llibertat presos polítics

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.