Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

19 setembre del 2018 · Número 94

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Fem Festa Major, fem Hostafrancs!

Del 28 de setembre al 7 d’octubre, Hostafrancs es vesteix de festa major i ofereix a la ciutadania un munt d’activitats!

La Festa Major d’Hostafrancs tanca el cicle festiu de les festes majors dels nostres barris. És una festa marcada pel civisme, la convivència, la cultura i la tradició, tot i que també hi trobareu activitats més innovadores i festives. Enguany se celebren els 30 anys de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH).

Com a novetat, aquestes festes tindran un got reutilitzable i retornable, que es podrà adquirir en els actes de la festa major i, si es vol, es podrà retornar per recuperar l'euro invertit.

La Festa Major d’Hostafrancs és un dels esdeveniments culturals i socials més importants del barri i el moment de l’any en què totes les entitats, veïns i veïnes es retroben per gaudir de les activitats que han preparat més de 20 entitats que treballen durant tot l’any perquè Hostafrancs durant més de deu dies bategui a ritme de festa!

Destaquem algunes de les activitats programades:

Pregó de la Festa Major a càrrec de Carme Perramon, comerciant activa del Mercat d’Hostafrancs i veïna del barri. Actuació de l’Orfeó Atlàntida.

El Ball de Rams va ser recuperat el 1995 per l’Esbart Ciutat Comtal i actualment és un dels actes més arrelats de la Festa Major d’Hostafrancs. El assajos seran el 19 i 26 de setembre a les 21 h al local de l’Esbart. Dissabte 29 a les 20 h, exhibició del Ball de Rams a la plaça Joan Pelegrí.

No us perdeu la Fira de la Magrana, l'ofrena floral i la tradicional benedicció de les magranes en honor al patró. Diumenge 30 de setembre al carrer Vilardell.

Música a peu de carrer amb Èlia Riudavets, Victòria Quingles i Alba Vilanova. Dissabte 6 d’octubre a les 18 h al carrer Llobet.

XIII Fira Medieval a Creu Coberta. Els dies 6 i 7 d’octubre, Creu Coberta fa una viatge en el temps i es planta a l’Edat Mitjana. Artesans, demostracions d’oficis, animacions de carrer, tallers, espectacles...

TastAlBarri El 5 d’octubre a les 19.30 h, recorregut gastronòmic pel barri i cercavila amb el grup DesCentrats. Compra el teu tiquet! Sortida del carrer Vilardell.

Debat al Districte: “Les festes majors com a motor de cohesió social” Debat organitzat per Sants3Ràdio i la FAECH, amb la participació de representants de la Festa Major de Gràcia, Sants,
la Verneda i Hostafrancs. Dimarts 2 d'octubre a les 19 h a la seu del Districte.

Concurs fotogràfic a Instagram. Fotografia la Festa Major i comparteix la teva imatge a Instagram entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre amb l’etiqueta #FMHostafrancs18 i podràs guanyar magnífics premis. Consulta les bases a www.faech.cat.

XIII Trobada de Cant Coral amb la participació del Coro Beato Angelico della Minerva (Roma) i l’Orfeó Atlàntida. El dissabte 29 de setembre a les 19 h a la Parròquia del Sant Àngel Custodi.

Concerts de música
. El 5 d’octubre a les 22 h al carrer Vilardell, XII Festival de Música Jove amb els grups del barri de l’Escola Joan Pelegrí. I el 6 d’octubre mou l’esquelet amb els DJ de Sants3Ràdio i el gran concert de l’Orquestra Di-Versiones.

Rutapp Hostafrancs El 6 d’octubre arriba una nova edició del Rutapp, una proposta que a través de les xarxes socials et permetrà conèixer el barri d’Hostafrancs d’una manera divertida, fent esport i guanyant premis si superes les proves que es plantegen al llarg del recorregut.

Projecció de pel·lícules a càrrec del cinema Zumzeig, que enguany participarà amb un vermut musical.

Projecció del mapatge elaborat per nens i nenes d'Hostafrancs a la façana de l'Escola Miquel Bleach, dissabte 6 d’octubre a les 20.30 h.

Trobada d’escoles de bàsquet amb motiu del 90è aniversari del BAM dissabte 29 de setembre de 10 a 14 h a la plaça Joan Pelegrí. Obert a infants de 4 a 8 anys.

Consulteu aquí tota la programació!

sopar groc

Ja a la venda els tiquets del Sopar Groc Solidari

Pots adquirir el teu tiquet a les Cotxeres, l'ANC Sants, la CAL o el Centre Social. També busquem fotografies i vídeos de Sants-Montjuïc sobre els actes de l'últim any: l'1 d'octubre, concentracions, marxa de torxes... Envia-ho a info@secretariat.cat

Llegir més

activitats

Lliurament dels Jocs Florals 2018

El proper dijous 20 de setembre, la Sala de Plens del Districte de Sants-Montjuïc acollirà el lliurament de premis d’aquest certamen literari vinculat a les festes majors de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. L'edició del 2018 ha comptat amb 43 participants, que …

Llegir més

Encara no t'has inscrit als tallers de Cotxeres-Casinet?

Pots triar entre més de 390 tallers: cuina, idiomes, instruments musicals, manualitats, fotografia, dansa... Nous tallers familiars i al migdia! Inici dels cursos a l'octubre, inscripcions obertes!

Llegir més

Busquem persones joves de més de 60 anys!

Al setembre comença un nou curs de les aules obertes de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que ofereixen una àmplia programació de conferències, visites culturals, excursions i recitals.

Llegir més

Associa't a la festa, del 22 al 24 de setembre

Les entitats de la ciutat tenen una cita durant les festes de la Mercè: la plaça de Catalunya es converteix en el centre neuràlgic del teixit associatiu. Podreu veure l'espectacle de dansa "Expressions del món", de la Taula intercultural del Secretariat, el …

Llegir més

Cros Popular de Sants: inscripcions obertes!

El Cros Popular de Sants, que se celebrarà el diumenge 28 d'octubre, celebrarà al 2018 la 40a edició. Ja us podeu inscriure en línia, consulteu el recorregut i altres informacions aquí.

Llegir més

Fira Medieval de Creu Coberta

Organitzada per l'Associació de Comerciants de Creu Coberta, el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre, Hostafrancs retrocedirà en el temps i es plantarà a l'Edat Mitjana. Artesans, demostracions d’oficis, animacions de carrer, tallers, espectacles... No us ho …

Llegir més

projectes

Busquem voluntariat de primària

Busquem persones voluntàries que ajudin alumnat de primària a l'hora de fer els deures i estudiar. Si tens disponibilitat i t'engresca el projecte, escriu-nos a nuria@secretariat.cat

Llegir més

Vols acollir l'exposició "Dites d'aquí, d'allà i de més enllà?"

Fins al 26 de setembre, el CEM la Bordeta acull aquesta exposició de la Taula intercultural del Secretariat. La podeu demanar en préstec per exposar-la a la seu de la vostra entitat, consulteu-ne tota la informació.

Llegir més

Vols fer voluntariat lingüístic?

Les parelles lingüístiques són la base del Projecte Parlem, una iniciativa que promou l'ús social del català. Si vols aprendre català o fer conversa amb algú que vol començar a parlar-lo, posa't en contacte amb nosaltres.

Llegir més

Vols participar al concurs Art Jove 2018?

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet impulsen l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini per a la presentació d'obres és el 29 d’octubre de 2018.

Llegir més

Torre Jussana: oferta formativa tardor 2018

Ja s'han obert els cursos de formació per a entitats de Torre Jussana: comunicació, economia i fiscalitat, participació... Consulteu aquí tota la programació formativa.

Llegir més

Presentació #ElPanoràmic 2017

El dijous 20 de setembre es presentarà l'Informe 2017 de #ElPanoràmic. Durant l'acte es presentaran les dades d'aquesta edició, en la qual hi han participat més de 2.000 entitats no lucratives d'arreu de Catalunya. Inscripció gratuïta!

Llegir més

agenda

01/09/2018 al 30/09/2018

Agenda Col·lectiu d'Artistes de Sants - setembre 2018

01/09/2018 al 30/09/2018

Grup d'Opinió Àmfora activitats setembre 2018

06/09/2018 al 30/09/2018

Exposicions AFOSANTS

18/09/2018 al 14/10/2018

Exposició de pintura dels infants del camp de refugiats de Ritsona

23/09/2018

XIII Trobada Vitolfílica Internacional

Valors Secretariat

Llibertat presos polítics

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.