Us voleu reunir amb representants de la Generalitat de Catalunya?

27/10/2016
Les entitats que vulguin concertar una reunió amb representants de la Generalitat, cal que s’inscriguin al registre de Grups d’Interès.

D’acord a l’aprovació per part del Govern del Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu de l'Administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, s’estableix que totes les persones físiques, jurídiques i les organitzacions sense personalitat jurídica que hagin de reunir-se amb alts càrrecs de l’administració han de formar part d’aquest registre.

Aquest acord respon a mesures en matèria de transparència, per donar coneixement públic de les persones i grups que tenen relació amb l’administració i que desenvolupen activitats susceptibles d’influir directament o indirecta en l’elaboració i aplicació de les polítiques públiques.

El Registre atorga als grups d'interès una sèrie d'avantatges a l'hora de relacionar-se amb l'Administració i el sector públic i d'accedir a la informació sobre la seva activitat i iniciatives. En concret, la inscripció en el Registre de grups d’interès de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic dóna dret a:

a) Presentar-se davant dels càrrecs, autoritats i empleats públics, membres electes o diputats com a grup d'interès inscrit en el Registre.

b) Formar part de les llistes de correu per rebre alertes automàtiques sobre tramitacions, actes i consultes públiques respecte de les activitats o les iniciatives de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic, relatius a les matèries d'interès del declarant que s'hagin fet constar en les declaracions responsables o en les modificacions posteriors.

c) Fer constar la seva contribució en les consultes públiques en qualitat de grups d'interès inscrits al Registre.

d) Exercir els altres drets que se'ls pugui reconèixer pel fet de trobar-se inscrits en el Registre.


A banda de gaudir d'aquests avantatges, la inscripció en el Registre i el compliment de la normativa reguladora dels grups d'interès confereix a aquests darrers el prestigi social propi de les organitzacions compromeses amb la qualitat dels serveis i amb el funcionament democràtic de les institucions.

Us adjuntem el model normalitzat per formular el registre i també podeu tramitar en línia la inscripció.

Trobareu més informació al web http://justicia.gencat.cat/ca/ambits/grups_interes/
Si necessiteu ajuda us podem acompanyar en el procés, només cal que truqueu al 932918720.

AGENDA

Octubre - 2021
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 27282930123
 45678910
 11121314151617
 18192021222324
 25262728293031

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat