Llei de barris a la Bordeta

Llei de barris a la Bordeta

El barri de la Bordeta ha estat beneficiari dels ajuts concedits per la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial de la Generalitat de Catalunya per al període 2007-2011.

Concretament a la Bordeta, s’estan articulant un seguit d’actuacions comptant amb entitats del barri, associacions de veïns, el Secretariat d’Entitats i comissions de festes de la Bordeta. Es tracta d’un projecte d’intervenció integral a la Bordeta amb programes de millora social, urbanística i econòmica del barri.

Espai públic: un espai cívic i de convivència
Amb aquest nom, el projecte preveu un treball de dinamització dels espais públics. L’actuació es divideix en dues direccions: espai públic com a espai de relació entre les persones i espai públic com a espai escènic.

• Art i humor a la Bordeta
Les activitats es concreten en actuacions a la plaça de la Farga i a la Rambla Badal per tal d’atraure un públic familiar els diumenges al matí: espectacles de teatre de carrer, de circ, etc.

• La Bordeta en dansa
El 19 de setembre de 2009 a la tarda, la Plaça Celestina Vigneaux va ser l’epicentre de La Bordeta en dansa, que va ser un magnífic acte unitari de cloenda de la Festa Major de la Bordeta. La convivència, la gastronomia i la dansa van ser les protagonistes de la festa.

En aquest esdeveniment es va presentar una mostra gastronòmica de cuines del món a càrrec de diversos restaurants, que va complementar les actuacions de dansa, que van ser una mostra molt diversa de balls i cultures del món a càrrec d’artistes d’algunes entitats dels barris. Una cercavila dels Gegants de Sants va obrir l’acte, mentre que el tancament de la festa va anar a càrrec dels Diables de Sants.

Aquest acte va tenir una bona acollida per part del veïnat i dels membres de l’organització, de manera que al 2010 aquestes activitats tindran continuïtat.

AGENDA

Juny - 2023
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2930311234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 262728293012