Stop Mare Mortum porta el debat de les vies legals i segures al Ple del Parlament de Catalunya

Publicat: 2017-07-28 00:00:00
Aprovada la resolució sobre les vies legals i segures que es poden facilitar des de Catalunya per tal que les persones desplaçades forçosament puguin arribar en condicions de seguretat.

La Plataforma Stop Mare Mortum(StopMM) ha aconseguit que el Ple del Parlament aprovi una resolució sobre les vies legals i segures que es poden facilitar des de Catalunya per tal que les persones desplaçades forçosament puguin arribar a Europa, a l’estat espanyol i concretament al nostre país, sense posar la seva vida en perill i garantint-ne l’accés a la protecció internacional. El grup parlamentari que dóna suport al Govern però, va rebutjar la proposta de StopMM que la Generalitat oferís el finançament íntegre d’un corredor humanitari.

Ahir, dijous 27 de juliol, el Ple del Parlament va debatre la proposta de resolució “sobre el suport a les vies legals i segures d’accés al dret d’asil i sobre l’exercici del dret a la llibertat de circulació”. És la primera vegada que una resolució centrada exclusivament en aquest tema arriba al Parlament. Aquest debat tampoc no té precedents a l’Estat espanyol.

Stop Mare Mortum valora positivament aquest fet, així com les propostes aprovades, com són la creació d’un programa d’acollida per a menors no acompanyats o l’ampliació dels visats acadèmics no només dins l’àmbit universitari, sinó també per a estudiants que realitzin cicles formatius. La plataforma ciutadana lamenta però, que la Generalitat hagi rebutjat finançar íntegrament el corredor humanitari. La proposta va estar rebutjada abans d’arribar al Ple perquè el grup parlamentari que dona suport al Govern de Catalunya, s’hi va posicionar en contra. Aquest era un punt prioritari que ha atenuat la proposta de resolució. Des de StopMM es demana un compromís clar, que desplegui i concreti la voluntat d'acollida manifestada en el discurs de les institucions catalanes.

Aquest document és la culminació d’una tasca duta a terme durant mesos en el marc de l’Intergrup per a la Protecció dels Refugiats al Parlament de Catalunya. El text està destinat a pressionar els governs perquè facilitin amb eficàcia i garanties l’arribada de persones desplaçades forçosament. Recordem que Espanya no està complint ni tan sols els seus compromisos de reubicació i reassentament acordats en el marc de la Unió Europea.

AGENDA

Juny - 2023
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2930311234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 262728293012