Vulnerabilitat i apoderament en les cures

09/12/2020
El proper dimecres 16 de desembre, la Taula intercultural organitza una taula rodona telemàtica sobre els drets humans en l'àmbit de les cures.

En motiu del Dia dels drets humans (10 desembre) i el Dia de les persones migrades (18 desembre), la Taula intercultural organitza la taula rodona telemàtica "Vulnerabilitat i apoderament en les cures".

Benvinguda:
-Lluïsa Erill, Presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Modera:
-Omaira Beltran, periodista de l’Agència de Comunicació Intercultural ITACAT

Intervé:
-Erika González, sociosanitària
-Rosa Oller, filla de Irene Planas i contractant de Laaziza Akziz
-Maria José Carcelén, presidenta de la Coordinadora de Residencias 5+1
-Fany Galeas, responsable de l’Àmbit de Treballadores de la llar de CCOO

En aquest acte volem fer un reconeixement a les persones grans (pel fet de ser persones, a més a més de la seva intel.ligència, experiència...). Visibilitzar i denunciar els abusos sexuals i les morts per COVID a la residència Mossèn Vidal del barri de Sants. Fer una crítica a la gestió de les residències per part de l’administració i posar de relleu l’agreujament i l’abandonament d’aquest col.lectiu vulnerabilitzat, els seus familiars i la necessitat i rellevància del seu apoderament.

També, i no amb menys importància, volem visibilitzar la feminització de l’àmbit de les cures, reconèixer i posar en valor el treball de les persones immigrades en aquest àmbit (majoria) i el que generen, al mateix temps que assenyalem les pèssimes condicions de treball a les que han de fer front, sovint la no professionalització en l’àmbit, la importància del seu apoderament i la responsabilitat de les administracions (externalització de serveis, sovint de mala qualitat) i de la societat per haver arribat fins aquí.

En l’acte es combinaran els testimonis i la veu de les persones relacionades amb el cas de la residència Mossèn Vidal i en l’àmbit de les cures en general.

No us la perdeu!

Quan? Dimecres 16 de desembre, de 18.30 h a 20 h.

Enllaç de Zoom

AGENDA

Març - 2021
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 1234567
 891011121314
 15161718192021
 22232425262728
 2930311234