Aprenem compartint

Aprenem compartint

L’èxit escolar de l’alumnat és una responsabilitat que compromet el nostre futur, la nostra societat. Us presentem un projecte d'acompanyament educatiu als nostres barris.

Aprenem compartint, un projecte que el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta encapçala amb col·laboració del Districte de Sants-Montjuïc i la Diputació de Barcelona, és una activitat educativa que es planteja com una iniciativa de caràcter preventiu i com un recurs al servei de les escoles i les famílies per millorar l’aprenentatge, les actituds i la motivació d’alumnat del territori.

Aquest projecte es va iniciar com a prova pilot amb alumnat de secundària al 2012. Actualment hi ha 13 grups en funcionament, 9 de primària, 3 de secundària i 1 de batxillerat i cicles. S’atenen 130 alumnes, hi ha 5 persones contractades i prop de 40 persones voluntàries de suport. Alhora, s’ofereix a l’alumnat de més de 16 anys la possibilitat de participar d’una experiència d’Aprenentatge-Servei, realitzant tasques de suport als grups de primària.

Com funciona?
Una o dues tardes a la setmana, durant una hora i mitja, un educador/a amb l’ajuda de persones voluntàries acompanyen un grup d’alumnes a l’hora de reforçar el català i les matemàtiques, la lectura, fer deures o preparar els exàmens. Es treballa l’aprenentatge a través del joc; l’autoestima, l’autonomia; els hàbits; i es proporcionen eines i tècniques d’estudi.

Més enllà de l’àmbit acadèmic, el projecte fa un pas més i proposa activitats familiars, sortides educatives i culturals, trobades amb totes les persones que participen al projecte (voluntariat, famílies i alumnat, comunitat educativa...), implicació amb el teixit associatiu del territori, commemoració de dies internacionals clau, etc. L’Aprenem Compartint cuida i fomenta la participació real dels infants i joves.

Una de les excel·lències de l’Aprenem és la participació dels mateixos/es joves a l’equip de voluntariat del projecte, ajudant els nens i nenes de primària, tot aprenent, apoderant-se i podent oferir un retorn de l’ajuda que van rebre o encara reben com a alumnes.Clicant aquí podreu veure el vídeo del projecte

Clicant aquí podreu veure el vídeo dels 10 anys de l'Aprenem Compartint.

Versió curta del vídeo dels 10 anys de l'Aprenem Compartint.

En l'enllaç adjunt podeu descarregar-vos el full d'inscripció

AGENDA

Març - 2024
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 26272829123
 45678910
 11121314151617
 18192021222324
 25262728293031