Taula intercultural

Taula intercultural

Espai de participació i coordinació d’entitats

En aquest espai, persones de diferents orígens debatem, proposem, consensuem i desenvolupem projectes compartits que tirarem endavant amb la finalitat d’afavorir la cohesió social i la convivència.

Objectius

Transversalitat. Estendre internament i externament la interculturalitat als diferents espais i esdeveniments dels nostres barris.
Empoderament. Enfortir-nos com a entitats -a través de trobades, cursos, enviament d’informació, realització de projectes conjunts, etc.
Igualtat. Promoure espais de reflexió i fer d’interlocutors amb institucions, entitats, etc., en diferents àmbits per tal d’afavorir la igualtat.
Territori. Enfortir la vinculació de les entitats amb temes socials i nacionals.

Àmbits

 Antirumors i mitjans de comunicació. Treballem per combatre els rumors racistes i per millorar el tracte de la diversitat als mitjans de comunicació, tan a nivell de barri com de ciutat.

 Cultural i formatiu. Organitzem conferències, disposem d’un espai gastronòmic, participem activament a les activitats culturals del territori, oferim grups de conversa en diferents idiomes i organitzem una festa intercultural anual.

 Social i sanitari. Treballem a favor de la universalització del sistema sanitari, organitzem i ens afegim a campanyes i manifestacions ciutadanes, oferim un espai de suport i assessorament psicològic per a tots els públics i ens coordinem periòdicament amb serveis socials del territori.

 Educatiu i esportiu. Fomentem la interculturalitat a les activitats esportives i vinculem l’alumnat a les entitats del territori.

 Lingüístic i transició nacional. Treballem a favor de la llengua i del país, sempre des d’una perspectiva intercultural.

Participació
Una trentena d’associacions diverses participen a la Taula intercultural. Ens reunim en plenari cada dos mesos i en grups de treball segons les necessitats dels projectes que tirem endavant. Si vols participar, només cal que ens contactis:


Tel.: 93 291 89 41
Mail: projectes@secretariat.cat


Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i la Direcció d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona.

Pla de treball
Després de més de tres anys de funcionament i d’un nou escenari social, econòmic i polític, es va fer necessària una mirada enrere i la creació d’un full de ruta per als propers anys. Aquest és el Pla de treball 2014-2018.ENLLAÇOS I DOCUMENTS RELACIONATS

AGENDA

Juny - 2019
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 272829303112
 3456789
 10111213141516
 17181920212223
 24252627282930

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat